Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mitől jó minőségű egy táp?

Mitől jó minőségű egy táp?

Először is a rengeteg szakmai, kutatási tapasztalattól, amelyet az összeállításánál felhasználtak. Másrészt pedig az összetevőitől: a jó tápok alapját a megfelelő mennyiségű állati eredetű fehérje, zsiradék, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek adják pontosan kiszámított mennyiségű szénhidráttal és rosttal, nem pedig a növényi eredetű keményítő (gabona).

A vadon élő húsevők fogyasztanak növényi részeket is – pl. a zsákmányállat béltartalmát, ill. a macska is rágcsálja a füvet – de a gabona, a kukorica vagy az előkezelt burgonya csak kiegészítésként kerülhet a tápba.

A növényi összetevők természetesen sokkal olcsóbbak, mint a hús – ez jusson eszünkbe, amikor gyanúsan alacsony összeget kérnek egy hatalmas zsák kutyaeledelért. Az utóbbit – ha megfelelő az ízesítése – még el is fogyasztja a kutya, de a növényi összetevők túlsúlya mellett fontos komponensek hiánya jellemző rájuk. A tisztán növényi alapú diéta a húsevők számára nagy mennyiség esetén is minőségi éhezést jelent.

Nem véletlen, hogy a róka nem a kukoricát lopja el a gazdától, hanem a tyúkot! :)


Hasznosnak találtad a bejegyzést?
Kérlek, hogy jelezd ezt Nekünk azzal, hogy itt a szöveg alatt rányomsz a "Tetszik" gombra!

Tartalomhoz tartozó címkék: Kutya